top of page
Bilyana Savova

Моят План да Бъда / Костадинка Канева за Plan to Be #9


Участието на Костадинка в програмата Plan to Be е съфинансирано от фонд "Андрей" към фондация МС - Мога Сам


Не предполагах, че това ще бъде началото на моя нов план в живота. Тръгнах смело за програмата Plan ToBe след пореден пристъп на МС, влачейки краката си и с два бастуна в ръце, но в душата ми имаше загнезден огромен страх. Страх от предстоящото, страх от болестта… Тялото ми бе толкова слабо и безпомощно, че едвам се движех. Как ще се справя? Как ще издържа? Оказа се, че всичко това е само и единствено в главата ми.

Първите три дни ми бе адски трудно. Тялото ми крещеше от болка. Питах се - какво правя тук? Бях на път да изгубя всякакъв кураж, но в следващия момент изникнаха личицата на децата ми. Бях им обещала, че ще отидем заедно на кино щом оздравея и краката ми се оправят. Другият стимул бе видеото на Биляна и д-р Прашант, в края на което имаше едно момченце – първоначално то ходеше като мен, а след лечението тичаше и изкачваше стълби. Това така се бе загнездило в главата ми, че ми се искаше това дете да съм аз.


След третия ден забелязах, че тялото ми започва да става все по-силно и по-здраво. Осъзнах, че Аз мога и трябва да успея. Започнах да ставам все по-уверена в себе си. Тялото и душата ми се сляха в едно, благодарение на целия екип, който винаги бе до мен и ме напътстваше. Забравих за обичайния ми свят, в който се самообвинявах, съдех и самосъжалявах. Всичко бе ново за мен: йога, юмейхо терапии, медитации и специално хранене. Режимът бе изпипан до най-малката подробност. А хората - те бяха най-добрите и най-всеотдайните, които съм срещала в живота си! Благодаря им от цялото си сърце!


Чаках с нетърпение сутрешния гонг за да започнат терапиите, дори се събуждах преди гонга, което не е обичайно за мен. След сутрешната йога с Калина се чувствах все по-уверена и силна. Преди не обичах да закусвам, а сега се наслаждавах на храната и осъзнавах каква енергия ми дава. Закуската се превърна в любимото ми хранене. След всяка следваща юмейхо терапия не можех да повярвам, как цялата тази болка, която тялото ми изпитваше ще се превърне в наслада. Благодаря на Калин и всички юмейхо терапевти за това, което правят. А терапиите с Лили? Нямам думи да ги опиша. Всичко това трябва да се изживее - емоциите, чувствата, мислите…



Програмата Plan to Be е план, който те връхлита като ураган от емоции. В точния момент, когато имаш най-голяма нужда от това. План, чрез който осъзнах какво съм си причинявала сама на себе си, на децата си и на хората около мен, които обичам безкрайно.

Благодаря, Биляна, че ми протегна ръка и отвори сърцето си за мен. Ти си главната виновница да изживея всички тези емоции. Обичам те!


Благодаря на Бианка, която бе двете ми ръце.

Благодаря на Калина, Лили, Калин, Гани и целия екип, които ме напътстваха и подкрепяха.

Благодаря ви, от цялото си сърце и душа, че ми позволихте да Бъда част от всичко това и да намеря пътя към себе си. Думите не стигат да опиша чувствата и емоциите, които все още бушуват в мен. Осъзнах, че това е пътят към моето ново начало.

Обичам ви с цялото си сърце!


Ps. Споделям всичко това, защото програмата Plan to Be е най-хубавото нещо, което се случи в живота ми. Сега продължавам с моя план, който както каза Биляна - не е лесен в реалния живот, но се опитвам да запазя придобитото и наученото. Сутрините ставам рано и започвам деня си с медитация и Йога. Запазих в рутината си здравословните и питателни хранения. Вечерите приключвам с медитация. Потърсих и помощ от психолог. С всеки следващ ден се опитвам да надграждам себе си с още една крачка.

Последни публикации

Виж всички

Comentarii


bottom of page