top of page
Bilyana Savova

Винаги има друг път, по който да тръгнем смело / Надежда Хаджийски за 8for8

Тялото ми е моят Дом, който преоткрих и трябва да стопанисвам добре.

Здравейте!


Мина много време, но никога не е късно да кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ, споделяйки преживяването си в 8for8.


Случи се в период, през който се бях изгубила в живота си, сред свои и в себе си. Доктори, психолози и психотерапевти ми казваха: “Ами така ще е вече. Ще си пиеш хапчето за високо кръвно, ще пиеш хапчето за успокояване на нервната система и веднъж седмично ще се срещаме за консултация“.

За мен, обаче, няма “не може”. Казах НЕ. Смятам, че винаги има и друг път, по-добър или по-лош - не се знае, но го има. Така въпреки всичко и всички започнах да търся себе си. Търсенето е движение, а движението неимоверно води до развитие и прогрес. Те пък водят до промяна, а промяната е израстване…

В това търсене, през 2021 година намерих Биляна и програмата 8for8. Казах си: ако не ми помогне, поне ще намеря и науча нещо ново за себе си. Беше ми любопитно, не усещах страх в предизвикателството 8 часа с 8 човека да си мълчим и Биляна да ни води. Доверих се.


В тези 8 часа усетих силата на мълчанието и мислех (най-после) само за себе си. Нямаше никой и нищо друго, само аз и моето АЗ. Бях забравила, че АЗът ми съществува. Изпитах благодарност, че съм преминала през своето физическо разстройство (не искам да го наричам болест, както всички доктори ми казваха, слагайки етикета: Вие сте “болна” от…), благодарих че то ми помогна да намеря себе си и… време за себе си. Сега още по-ясно зная, колко е хубаво да познаваш тялото си. Тялото ми е моят Дом, който преоткрих и трябва да стопанисвам добре.


Благодаря Биляна!


През 2022 година повторих участието си в 8for8, защото исках някак да подредя по-добре вече намереното ми Аз, да “разчистя” още малко и да намеря нещо ново, защо не?! Биляна ми подари това мое второ търсене на себе си. Да, тя дава, раздава и подарява, и го прави щедро.


Днес вече продължавам смело напред. Толкова смело, че животът ми ме отвя в Лондон. Спокойна съм и уверена, защото познавам себе си и мога да продължа търсенията си в живота. Има какво да намеря. Научих се да дишам, да прощавам, да познавам добре тялото си и да обичам всяка клетка в него. Да намирам време първо за себе си и да правя всичко осъзнато – Биляна ме научи.

Благодарих, благодаря и ще благодаря на всичко и всички, защото благодаренето (думата идва от БЛАГ и ДАР, колко хубаво само) ми дава сили да вървя напред и нагоре, прави ме по-блага. Продължавам и да следя Биляна, защото има още какво да науча от нея, сигурна съм. Имах нужда от нея и Бог ми я изпрати в точния момент, за да науча неща за себе си чрез нея.


Търсете!

Започнете от днес и не се притеснявайте - винаги има и друг път, по който да се тръгне смело.

Искрено ваша,

Надежда




P.S. За 2023-та датите за програмата 8for8 са определени и в тях има заложени три, които са извън София: 18.06 - Виена; 13.07 - Варна; 16.07 - Бургас. Вие сте на ход! ЗАПИСВАНЕ



413 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page